Blinkers question...

View previous topic View next topic Go down

Blinkers question...

Post by swelchy on Mon Dec 31, 2012 2:57 pm

All My blinkers on 68 bug quit working so it begins.... I labeled all the wires going to fuse block pulled them off and wire brush all terminal ends and cleaned / brushed fuse block....... (only had the car 2 weeks now)The right side blinkers now are functioning properly...For the first time the blinker indicator in speedo now blinks with the right blinker... it will not blink with the left indicator but the drivers front does blink... the drivers rear does not blink... The hazards do not work at all but I think that is another mess of its own... I pulled drivers rear and the bulb is new and the tabs have all been cleaned recently... everything was pretty shiny looking.... any clue where to start? I dont have any manuals yet... i will buy a bentley when i have some more money for this thing
avatar
swelchy
Dub Noob

Number of posts : 66
Location : Douglasville, GA
Registration date : 2012-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Blinkers question...

Post by pwmcguire on Mon Dec 31, 2012 7:47 pm

swelchy wrote:All My blinkers on 68 bug quit working so it begins.... I labeled all the wires going to fuse block pulled them off and wire brush all terminal ends and cleaned / brushed fuse block....... (only had the car 2 weeks now)The right side blinkers now are functioning properly...For the first time the blinker indicator in speedo now blinks with the right blinker... it will not blink with the left indicator but the drivers front does blink... the drivers rear does not blink... The hazards do not work at all but I think that is another mess of its own... I pulled drivers rear and the bulb is new and the tabs have all been cleaned recently... everything was pretty shiny looking.... any clue where to start? I dont have any manuals yet... i will buy a bentley when i have some more money for this thing

The basic thing is to check your fuses and grounds
avatar
pwmcguire
Complete Dub Addict

Number of posts : 786
Age : 50
Location : Kennesaw
Registration date : 2009-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Blinkers question...

Post by type4revolution on Mon Dec 31, 2012 8:36 pm

Problem is located at your rear tail light take a test lamp and check it without blub also check grounds at rear tail light also.
avatar
type4revolution
Complete Dub Addict

Number of posts : 907
Location : outside savannah ga
Registration date : 2011-12-11

View user profile

Back to top Go down

Re: Blinkers question...

Post by swelchy on Tue Jan 01, 2013 8:22 am

Sorry... I guess I should have been more specific... I am not very versed in Vw electrical but I obviously have enough sense to do some things... like I said I labeled every wire going into the fuse box....wire brushed each wire till clean... removed fuse buss.... soaked it in Awesome cleaner for a few..... blasted with water..... wire brushed it all till clean /shiny... Dielectric grease lightly on every terminal.. put it all back together....So I guess the basic thing is to check my fuses and grounds aye? The drivers rear is where i'm having a problem currently... The tail light assembly lights up for running/brake lamps but will not blink with blinkers.... pulled assembly brushed wires clean(they looked clean anyways) applied a little bulb grease to connections.... still no go...So exactly how would I test this to eliminate the problem? As I said the indicator in the speedo will not flash with the left side but will flash in speedo with right.?


Last edited by swelchy on Tue Jan 01, 2013 8:23 am; edited 1 time in total (Reason for editing : Typo)
avatar
swelchy
Dub Noob

Number of posts : 66
Location : Douglasville, GA
Registration date : 2012-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Blinkers question...

Post by pwmcguire on Tue Jan 01, 2013 9:14 am

type4revolution wrote:Problem is located at your rear tail light take a test lamp and check it without blub also check grounds at rear tail light also.

X2, look in the engine compartment behind the fire wall on the bad side, not behind the engine , but beside the engine there are connections there as well
avatar
pwmcguire
Complete Dub Addict

Number of posts : 786
Age : 50
Location : Kennesaw
Registration date : 2009-08-06

View user profile

Back to top Go down

Re: Blinkers question...

Post by swelchy on Tue Jan 01, 2013 7:14 pm

took it all apart... put it back together... works now.. don't know why it works... but it does...lol
avatar
swelchy
Dub Noob

Number of posts : 66
Location : Douglasville, GA
Registration date : 2012-12-17

View user profile

Back to top Go down

Re: Blinkers question...

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum